14 Haziran 2012 Perşembe
Azner Balının Yapım Aşaması
Anzer Balı Kalite standardı meselesine dönelim tekrar. Ürettikleri balın standarda uygun olup olmadığını öğrenmek isteyen üreticiler, elde ettikleri balın 250 gramlık bölümünü Anzer Kooperatifi'ne teslim ediyor. Kooperatif bu balları üretici isimlerinden bağımsız numaralandırarak Hacettepe Üniversitesi'ne gönderiyor. Yapılan analiz sonucunda hangi balın belirlenen standarda uygun, hangisinin altında olduğu ortaya çıkıyor. Üreticiler kooperatif kanalıyla analiz sonuçlarını öğrendikten sonra, standardın altındaki ballar sahiplerine teslim ediliyor; standarda uygun olanlar ise üreticilerden alınaraketiketleniyor ve satışa sunuluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder