Anzer Balı sağımı sonrası yapılacak işler
*süzülmüş çerçevlerin kovana iadesi temizletilmesi
*varoa mücadelesine başlama ve kışa kadar devam edilmesi
*ana arının yumurtlaması için şerbetleme
önemli husus burada genelde şikayet edilen durum arı mevcudunun azalmasıdır
fakat
eğer balı kademeli olarak alırsak
yani sırlanmış çerçeveleri alarak sırlanmamışları bırakarak
tüm balları anı olarak alırsak arı çerçeve ve bal kaybına uğrar
bunun sonucu olarak mevcudu kırar veya azaltır
çok şikayet edilen mevzu budur
yöremizde kestane dönemi 15 temmuzda bitti
bugun 20 ağustos itatbariyle mevcut azalma görülmedi
demekki kadmeli bal alırsak mevcudu arı azaltmıyor
tersi durumda arının yumurta atması için şerbetleme yapılması gerekiyor
fakat mevcut gene çoğalmıyor
işin özü burada yatıyor
bir sonraki yazıda eylül ayında yapacağımız çalışmalar bilgi paylaşımına sunulacak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder